Wat is Demolans?

Demolans is een transportfirma die gespecialiseerd is in express-leveringen van zowel kleine als grote volumes over gans Europa.

Wanneer ontstond Demolans?

Op 18 januari 1990 richtte Geert Lanssens een distributiebedrijf op in Zwevegem. Na een paar jaar beschikte Demolans al over vijf vrachtwagens. Sedert 1995 biedt Demolans ook een Expressdienst aan. In juli 1998 vestigde het bedrijf zich op het industrieterrein Z.I. De L'Epinette Moeskroen. Op vandaag beschikt Demolans over 38 wagens en vrachtwagens. Elke dag zetten 43 vaste chauffeurs zich in om uw goederen veilig en snel te brengen naar de bestemming.

Wat houdt de expressdienst van Demolans in?

Demolans haalt een levering op bij de verzender en brengt die vlot tot bij de bestemmeling op het afgesproken uur .Dit gaat zowel over kleine colli's tot grote volumes.

Hoe gaat Demolans tewerk?

Als een aanvraag voor vervoer binnenkomt via 056/84 69 61 of info@demolans.be, geeft één van de medewerkers heel snel de prijs op voor elk transport. Na uw goedkeuring, krijgt u bevestiging van de opdracht. U verneemt binnen welke termijn de zending uitgevoerd kan worden. Demolans maakt alle nodige praktische afspraken. Afhankelijk van de opdracht, kiest Demolans de best passende wagen. Hiermee voert een ervaren chauffeur het transport uit. Als het vervoer over langere afstand gebeurt, kan er op vraag van de klant een extra chauffeur ingezet worden zodat alle rij- en rusttijden gerespecteerd worden.

Waarop wordt de prijs voor het vervoer berekend?

Deze prijs wordt bepaald door de afstand tussen de plaats waar er geladen en geleverd wordt. Ook het gewicht en volume van de goederen bepalen de prijs. Alle kosten zoals péage, tol of tarieven van overzetboten, zijn inbegrepen.

Voor welk soort transport kunt u terecht bij Demolans?

Demolans verzorgt het vervoer

  • voor beurzen
  • voor de auto-industrie
  • van drukwerk
  • van tapijten en confectie
  • voor de bouw
  • van ADR-gevarengoed
  • van colli's
  • interieurprojecten in binnen- en buitenland 
  • ...

Waar is Demolans actief?

Demolans levert en haalt op in heel Europa. Demolans heeft al heel wat ervaring bij express-vervoer van en naar Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Finland, Zweden, Oostenrijk, Noorwegen ,Zwitserland...

Over welk wagenpark beschikt Demolans?

Eén van de sterktes van Demolans is de uitgebreide keuze aan wagens. Er zijn kleinere wagens, maar ook bestelwagens , vrachtwagens en opleggers. Sinds kort is ons gamma uitgebreid met een trailer voorzien van een kooiaap om onze klanten nog beter te kunnen bedienen . Expressvervoer bij Demolans is niet alleen kleine pakjes . Ook grote zendingen worden snel en verzorgd geleverd. Bestelwagens worden om de twee jaar vervangen en vrachtwagens om de vijf jaar. Demolans beschikt ook over een mekanieker en een eigen werkplaats. Het wagenpark wordt dus goed verzorgd en de kans op pech wordt zo tot een minimum beperkt. Omdat het oog ook wat wil, lanceerde Demolans in 2013 een nieuwe look die doorgevoerd wordt over het hele wagenpark. Het rollend materieel kreeg een blauw kleur waarop in witte letters Demolans NV prijkt. De eigen carwash zorgt ervoor dat de wagens er verzorgd uit zien.

Wat onderscheidt Demolans van andere transportfirma's?

Demolans wordt gedragen door een gemotiveerd team. Zaakvoerder Geert Lanssens, Linsy Lanssens , Sabine Vanhouteghem , Evelyne Naert en Mario Vanleenhove  coördineren het vervoer. Zij bouwden al een ruime ervaring op in het bedrijf wat ten goede komt aan de dienstverlening. Ook de chauffeurs werken in vast dienstverband en kunnen al een jarenlange staat van dienst voorleggen. Dankzij hun ervaring en een vlotte communicatie tussen chauffeur en de mensen die alles plannen, worden heel wat problemen voorkomen. Als die zich dan toch voordoen, wordt snel een oplossing gevonden.

Wat als er een probleem is met de levering?

Problemen worden zoveel mogelijk voorkomen. De chauffeur vertrekt om te beginnen met alle wettelijke documenten. Voor hij vertrekt aan het ophaalpunt, controleert de chauffeur de hoeveelheid goederen. Als het aantal niet klopt met de verzenddocumenten, mag de chauffeur niet vertrekken voor dit opgelost is. Naast de CMR, kunt u ook een zendnota meegeven met de chauffeur. Die kan op de bestemming afgetekend worden zodat discussies over goederen vermeden worden. Als er goederen beschadigd zouden zijn, wordt u ook meteen verwittigd.

Wat als er een opstopping of wachttijd is?

Demolans is een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in express-vervoer. Tijd speelt dus een grote rol. Daarom worden de chauffeurs strikt opgevolgd via een sattelietsysteem zodat vertragingen meteen opgemerkt worden. Als er zich wachttijden voordoen, wordt u als opdrachtgever verwittigd.

Nog vragen?

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!